Om os

Fårupgård Ungecenter er et tilbud til børn og unge, som har brug for socialpædagogisk behandling på en døgninstitution med egen skole.

Fårupgård Ungecenter
Hovedbygningen

Fantastisk beliggenhed ved skov og Sø

Fårupgård Ungecenter ligger i et smukt naturområde lige ud til Fårup Sø. Der er blot tre kilometer ind til Jelling, som er en by med mange indkøbsmuligheder, aktiviteter (idræt, ungdomsklub mm.), undervisningstilbud og offentlige transportmidler som bus og tog. Fra Fårupgård Ungecenter er der ca. 10 km. til Vejle Centrum, der har alle faciliteter. 

Tidligere herregård

Fårupgaard Ungecenter er en tidligere herregård, der løbende er blevet istandsat, så den fremstår som en virkelig flot og moderne institution, der opfylder tidens krav til rammer og faciliteter. På Fårupgård ligger afdelingerne Godset Akut, Godset, Møllen, Pigernes Hus, Fårupgård Skole og Det Fleksible Behandlingstilbud. Herudover har vi afdelingen Horisonten, som ligger i Vejle centrum. 

Haver til leg og bål

Alle afdelinger har eget værelse til den unge, fælles badefaciliteter (adskilte pige/drenge), køkken, aktivitetsrum med computer, spil og opholdstuer. Alle afdelinger har egen have med mulighed for leg, grill og bål og uden for er der cykelskur og parkeringsplads til medarbejdere og gæster.
Medarbejdere på de enkelte afdelinger har eget kontor, soverum, toilet- og badfaciliteter og mulighed for transport af de unge. 

Fællesfaciliteter på Fårupgård

Som beboer på Fårupgård Ungecenter kan du glæde dig over at have adgang til fiskeri fra egen badebro, internet, skole og gymnastiksal med alt fra bordtennis og badminton til floorball og basket. Vi har egen 11-mands fodboldbane, skov, parkområde, fitnessrum, metal- og træværksted. 

Kost og madlavning

Morgen og aftensmåltiderne laves af den ansatte og beboerne selv i afdelingernes køkkener. Det samme gælder borddækning, oprydning og menuplanen for ugens måltider, som ofte bliver til efter de unges ønsker. 

Dagligdagen, traditioner og udflugter

En gennemgående del af hverdagen er centreret omkring ADL - Almindelig Dagligdags Levevis - og almindelig skoleundervisning. Herudover har de unge individuel stilletime til fordybelse. Ellers boltrer de unge sig med boldspil på fodboldbanen, badminton og gymnastik i gymnastiksalen, fitness i styrkerummet, håndværk, gåture i den smukke park og daglige gøremål.

Som et naturligt indslag i hverdagen, har ture ud af huset til fx Givskud Zoo, Randers Regnskov eller en tur i Tivoli. Af faste traditioner kan vi nævne julefesten, halloween, sommerfest og selvfølgelig fødselsdage.